Gebeurtenis

Controle grondwerken Clemenceaustraat

niet-systematische veldkartering
ID
1076140
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076140

Beschrijving

In augustus 2022 werden vier vuurstenen artefacten gevonden door een veldtechnicus in dienst van Studiebureau Archeologie bv tijdens een controle van de laatste fase van de graafwerkzaamheden bij de bouw van nieuwe woonhuizen langs de Agnes Haegenshof(straat) in Sint-Katelijne-Waver. 
De vinder meldde dat de grondwerker (als fervente verzamelaar) ook reeds een grote hoeveelheid artefacten zou hebben ingezameld (en 'bewaard in plastic potten') tijdens eerdere graafwerkzaamheden op het terrein. De aard, ware omvang en bewaarplaats van dit ensemble zijn momenteel onbekend. Mogelijk kunnen de door de grondwerker ingezamelde artefacten nog datawinst opleveren, maar de contextuele informatie bij de vindplaats(en) lijkt alvast verloren.

Bron: vondstmelding per emailmelding per email
Auteurs: Van Gils, Marijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: vondstmelding per email
Type: vondstmelding
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Clemenceaustraat (Sint-Katelijne-Waver)
Naar aanleiding van de de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling met wegenis werd binnen het projectgebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Nadien werden nog lithische artefacten aangetroffen bij de grondwerken.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Controle grondwerken Clemenceaustraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076140 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.