Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Zonnestraat VII

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076068
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076068

Beschrijving

Na een landschappelijk bodemonderzoek werden deze deelgebieden geselecteerd voor proefsleuven. In totaal werden er 57 sleuven aangelegd met een oost-west oriëntatie.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: AUGUSTIN S., DRIESEN P. & HEUNKS E. 2022: Nota Elerweerd Zone 3 Grindwinning deelgebieden 7,8,11 t.e.m. 14, ARON rapport 1144, Tongeren.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zonnestraat (Dilsen-Stokkem), Pastoorsdijk (Maaseik)
Het proefsleuvenonderzoek gaf verschillende zones aan met archeologische sporen uit het Neolithicum (zowel midden als laat), de Bronstijd en de IJzertijd. In sommige gevallen betroffen het nederzettingssporen bestaande uit paalkuilen en kuilen. Greppel en silo's werden eveneens aangetroffen in het gebied net als enkele bijzondere contexten zoals een uitgebreide zone met concentraties van materiaal. Naast sporen van bewoning en landbouwactiviteiten wijst de aanwezigheid van een deel van een klokbeker mogelijk op een depositie of een door latere bodembewerking aangetast grafveld.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Zonnestraat VII [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076068 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.