Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Dendermonde Vlasmarkt

fysisch-antropologisch onderzoek, dendrochronologisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1076024
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076024

Beschrijving

Volgens de Bijzondere Voorwaarden werden twee NW-ZO georiënteerde profielsleuven haaks op de loop van de stadsversterking voorzien met de optie om 100m² extra uit te breiden indien dit nodig zou blijken om de aangetroffen sporen te duiden. Deze sleuven werden gebaseerd op de resultaten van de proefputten die tijdens een vooronderzoek in maart 2017 gegraven waren. Voor de aanvang van de aanleg van de profielsleuven werd de bovenste meter sterk puinhoudende grond (een aparte grondcode) apart afgegraven en afgevoerd. 

Auteurs: Van Remoorter, Olivier
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Van Remoorter, O. 2019: Archeologisch opgraving Dendermonde, Vlasmarkt 27-31 Zwartzusterklooster, Rapport 1217, Bassevelde.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vlasmarkt 27-31 (Dendermonde)
Tijdens het onderzoek konden heel wat nieuwe inzichten in de eerste stadsversterking van Dendermonde verkregen worden. Naast sporen van de stadsversterking werden ook nog verschillende andere sporen aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Dendermonde Vlasmarkt [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076024 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.