Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Aalst Pupillensite

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1075961
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075961

Beschrijving

Het onderzoeksgebied betreft de binnenkoer van het voormalige administratief en gerechtelijk centrum. Het terrein, met een oppervlakte van 1920 m², is door middel van 5 proefsleuven (210 m² in totaal) geprospecteerd. Op deze wijze werd 11 % van het terrein geëvalueerd op archeologische sporen. Naargelang de situatie in de proefsleuven werden er extra grondplannen opgesteld of extra proefputten aangelegd. Verstoringen zoals gewapend beton, afvoerbuizen en -afvoerputten bemoeilijkten het archeologisch vooronderzoek, maar uiteindelijk kon er toch een goed beeld verkregen worden van het aanwezige archeologische bodemarchief. 

Auteurs: Klinkenborg, Sigrid; Cherretté, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Klinkenborg S. & Cherretté B. 2015: Aalst Graanmarkt. Archeologisch Vooronderzoek op de Pupillensite, Rapport 89, Erpe-Mere.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Graanmarkt 5 (Aalst)
Het proefsleuvenonderzoek leverde een grote hoeveelheid muur- en vloerresten op, die te linken zijn aan de laatste fasen van het klooster van de Zwarte Zusters (19de eeuw) dat hier gevestigd was.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Aalst Pupillensite [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075961 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.