Gebeurtenis

Werfbegeleiding Albert I-Promenade

dendrochronologisch onderzoek, archeologische opgravingen, controle van werken
ID
1075807
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075807

Beschrijving

De werken voor de aanleg van de parking werden in drie fasen uitgevoerd. Per zone werd er een profiel ter hoogte van de inritten, en een profiel in de parking geregistreerd.

Doordat de inritten volledig verstoord waren bleek het onmogelijk een getrapt profiel aan te leggen zoals voorzien in het programma van maatregelen. De grond was namelijk te los en bij pogingen een profiel aan te leggen stortten deze onmiddellijk in. Om deze reden werd in de inritten ook gewerkt met Berlinerwanden die in de grond werden gedrild, zodat de wanden niet afkalfden buiten de bouwzone. Gezien de verstoringen kon in de inritten bijgevolg geen profiel geregistreerd worden. Er werd geen natuurlijke bodemopbouw vastgesteld.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: DIERCKX L. 2019: Archeologische opgraving Eindverslag OOSTENDE ZEEDIJK (prov. West-Vlaanderen), Ingelmunster.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Albert I-Promenade (Oostende)
In het kader van de geplande werken voor het vervolledigen van een ondergrondse parking te Oostende (provincie West-Vlaanderen) voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove nv van januari 2018 tot oktober 2018 een archeologische begeleiding en registratie uit op het terrein.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Albert I-Promenade [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075807 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.