Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Oever 16

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, bouwhistorisch onderzoek
ID
1075786
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075786

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw- en renovatiewerken, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van kelderregistratie en proefputten. 

In eerste instantie gebeurde een registratie van de bestaande 15de-, 16de- en 19de-eeuwse kelders. Daarna werden zes proefputten aangelegd verspreid over het plangebied. De bakstenen of betonnen vloeren werden op voorhand machinaal verwijderd, waarna de proefputten verder handmatig werden gegraven. In elke proefput werd minstens één profiel aangelegd. Er zijn meerdere vondsten ingezameld, maar er gebeurde geen staalname. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: BELDE G. & Dirix E. 2022: Vooronderzoek aan de hand van kelderregistratie en proefputen ter hoogte van Oever te Antwerpen. Nota. Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1759, Aartselaar.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Oever 16, Scheldeken 16, Steegsken 16 (Antwerpen)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw- en renovatiewerken, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van kelderregistratie en proefputten. Dit leverde sporen en vondsten uit de middeleeuwen tot nieuwe tijd op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Oever 16 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075786 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.