Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Leerlooierijstraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075733
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075733

Beschrijving

De boringen werden uitgevoerd in een verspringend driehoeksgrid op 24x20 meter over het onderzoeksgebied, met een totaal van 11 boringen. De boringen dienden uitgevoerd te worden met een edelmanboor Ø 7 centimeter.

Het onderzoeksgebied werd geëvalueerd door middel van 5 proefsleuven. Werkputten 1, 2 en 3 werden onderbroken wegens de aanwezigheid van te behouden bomen. Extra werd langsheen de zuidoostelijke rand van het onderzoeksgebied een proefsleuf aangelegd (werkput 5). In functie van de verdere waardering van de aangetroffen sporen werd bijkomend in werkput 1 en 2 telkens een kijkvensters aangelegd (kijkvenster werkput 1 en 2). De totale oppervlakte van het onderzoeksgebied bedraagt ca. 3.610m². De totale gesleufde oppervlak bedroeg ca. 366m², wat neerkomt op een dekkingsgraad van ca. 11,6%. In het totaal werden een zestal archeologische sporen aangetroffen in werkput 1 en 2 die alle in verband te brengen zijn met restanten van kleine veldoventjes (spoor 1 – 4).

 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: PYPE P. e.a. 2021: Landschappelijk bodemonderzoek en Proefsleuven langs de Leerlooierijstraat 20 te Zaventem (Prov. Vlaams-Brabant), ABO archeologische rapporten 1662
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Leerlooierijstraat (Zaventem)
Naar aanleiding van de bouw van appartementen vond een archeologisch onderzoek plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Leerlooierijstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075733 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.