Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Heilig Hartlaan fase 2

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075728
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075728

Beschrijving

Naar aanleiding van een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden voerde het archeologisch studiebureau Acke & Bracke bvba in 2022 een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uit op deze locatie. 

De landschappelijke boringen toonden aan dat er geen podzolbodem aanwezig was in het plangebied. De bodemopbouw bestond uit teelaarde met daaronder de C-horizont op een diepte van ca. 50 en 60 cm onder het maaiveldniveau.

Uit het bureauonderzoek bleek dat de kans bestond op het aantreffen van sporen of vondsten van een militair kampement uit 1645. Er werden geen relevante vondsten aangetroffen tijdens het metaaldetectieonderzoek. 

Er werden 7 oost-west en 6 noord-zuid georiënteerde proefsleuven aangelegd. Het noordelijke deel van het projectgebied werd niet onderzocht. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B. & BRACKE M., 2022: Nota Lokeren HeiligHartlaan (fase 2), Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Lokeren (Lokeren)
Militair kamp en circumvallatielinie uit de eerste helft van de zeventiende eeuw.


H.-Hartlaan (Lokeren)
Naar aanleiding van het verkavelen van gronden werd een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Tijdens het proefsleuvenonderzoek vond metaaldetectie plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Heilig Hartlaan fase 2 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075728 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.