Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Uitkerkse Polders

archeozoölogisch onderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075690
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075690

Beschrijving

Er werden 29 proefsleuven aangelegd voor een totale oppervlakte van 7.000 m². Het noordelijk deel omvatte 16 proefsleuven met een oppervlakte van ca. 4.600 m². Er werd tijdens het onderzoek verschillende zones als verstoring opgemeten, waaronder een diepe poel en moerasriet, samen goed voor een niet te onderzoeken oppervlakte van ca. 4.500 m². In het zuidelijk deel werden 13 profsleuven aangelegd, met een totale oppervlakte van ca. 2.400 m². Ook hier kon een deel niet onderzocht worden door de aanwezigheid van moerasriet, nl. ca. 4.500 m². Het totale plangebied voor proefsleuvenonderzoek omvat ca. 76.000 m² (met reeds verstoorde zones van ca. 9.000 m²), waardoor 10,5 % onderzocht werd. Er werd afgesproken met Onroerend Erfgoed geen bijkomende kijkvensters aan te leggen, zodat de site niet verder verstoord werd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: SWAELENS C. & DESMET C. 2021: Nota Blankenberge, Uitkerkse Polders Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 1817, Bassevelde.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Scharebrugstraat (Blankenberge)
De opdrachtgever wil op het terrein de afgraving van de bovenste lagen waarbij de grond grotendeels zal worden afgevoerd buiten de komgrond. Voor het noordelijk deel zal enkel de oostelijke zone worden afgegraven tot op een diepte van 1,10 m -mv.


Hooistraat (Blankenberge)
De opdrachtgever wil op het terrein de afgraving van de bovenste lagen waarbij de grond grotendeels zal worden afgevoerd buiten de komgrond. Het zuidelijk deel zal integraal afgegraven worden met dieptes tussen ca. 110 cm en 130 cm -MV


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Uitkerkse Polders [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075690 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.