Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Sint-Maartensplein

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075672
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075672

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van de bouw van meerdere gezinswoningen.

Het projectgebied in Wervik gelegen aan Sint-Maartensplein werd geëvalueerd door middel van 7 proefputten en –sleuven. De putten werden geplaatst in functie van het aantreffen van archeologische resten. Hierbij werd zoveel mogelijk rekening gehouden met enerzijds de beschikbare historische informatie, alsook de ondergrondse leidingen en het feit dat alles zo efficiënt moest verlopen in functie van doorgaand verkeer.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: LANNOY B. e.a. 2022: Sint-Maartensplein (Wervik, West-Vlaanderen), Archeologienota Vooronderzoek met ingreep in de bodem. Deel 1: Resultaten van het vooronderzoek met ingreep in de bodem, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Keizerstraat, Leiestraat 46, Sint Maartensplein 11 (Wervik)
Voor de bouw van drie meergezinswoningen ter hoogte van het Sint-Martensplein in de historische stadskern van Wervik, werd na een positief vooronderzoek aan de hand van proefputten en -sleuven overgegaan tot een opgraving van de zones die zouden verstoord worden door de geplande nieuwbouw. In de drie opgegraven werkputten werden sporen uit de Romeinse periode aangesneden, waaronder onder meer twee ovenstructuren. Vooral het gedeelte langsheen de Speiestraat en Leiestraat vormt zeker vanaf de late middeleeuwen een zone met bewoning.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Sint-Maartensplein [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075672 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.