Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Ipenrooisedijk 2 fase 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075651
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075651

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor tuinbouwvoorzieningen, vond binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek plaats. 

Het voorgestelde puttenplan is aangepast omwille van de aanwezige leidingen binnen het plangebied. De proefsleuven zijn ingekort of onderbroken. De oppervlakte van ca. 3.389 m² waar de leidingen zich bevinden, wordt niet verder onderzocht. De oppervlakte die onderzocht kan worden is ca. 32.125 m² waarvan een deel nog niet onderzocht kon worden wegens te hoge waterstand en nog te verwijderen bomen. In fase 1 is bijgevolg 16.626 m² onderzocht.

In totaal zijn 13 parallelle proefsleuven van 2,5 m breed gegraven met een N-ZO oriëntering. In totaal is ca. 2.090 m2 opengelegd. Er is met andere woorden 12,5% van het oppervlak onderzocht. Zeven bodemprofielen zijn aangelegd verspreid over het terrein. Deze zijn 1 m breed en zijn gegraven tot ca. 30 cm in de C-horizont.

Er zijn 48 sporen geregistreerd, er zijn geen vondsten waargenomen en er gebeurde geen staalname.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: REUSENS R. & HEIRBAUT E.N.A. 2022: Proefsleuvenonderzoek aan de Ipenrooisedijk te Hoogstraten, LAReS-rapport 521, Halle-Zoersel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ipenrooisedijk 2 (Hoogstraten)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor tuinbouwvoorzieningen, vond binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek plaats. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Ipenrooisedijk 2 fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075651 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.