Gebeurtenis

Opgraving Groot Vleeshuis

archeologische opgravingen
ID
1075359
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075359

Beschrijving

Binnen het Groot Vleeshuis werd een stabiliteitsonderzoek naar de fundering van de standvinken uitgevoerd in de loop van juni 2020. Hierbij werden 2 controleputten gegraven met een totale oppervlakte van 1,6 m². Dit onderzoek kaderde binnen een materiaaltechnisch vooronderzoek van het kaphout en de muren van het Vleeshuis. Het Groot Vleeshuis is een beschermd monument, vandaar werden de twee nodige sonderingsputten (0,72 m² en 0,88 m²) archeologisch opgevolgd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Stad Gent

Bronnen

Bron: VERAART D. 2021: Gent, Groot Vleeshuis 16 juli 2021 Eindrapport – opgraving met wetenschappelijke vraagstelling, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Groentenmarkt 7 (Gent)
In een geschil van 1251 over het juiste traject van de Lieve, de grotendeels gegraven verbinding tussen Gent en Damme, duikt het Vleeshuis voor het eerst op. Zoals de Vleeshal zich thans nog in het stadsbeeld voordoet, getuigt ze van een bouwfase in het eerste kwart van de 15de eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Groot Vleeshuis [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075359 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.