Gebeurtenis

Vooronderzoek Astridlaan 259

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074886
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074886

Beschrijving

Het terrein werd geëvalueerd door middel van 3 proefsleuven met een ZZW-NNO oriëntatie en 1 proefsleuf met een WZW-ONO oriëntatie. Dit met een tussenafstand van 15m. In totaal werden 288m² sleuven aangelegd. Zodanig werd 9% van het projectgebied archeologisch onderzocht. Verschillende zorgden obstakels ervoor dat de geplande sleuven niet volledig konden worden aangelegd. Indien we de oppervlakte van de obstakels (ca. 850m²) in rekening nemen komen we op een onderzocht percentage van 12%. Kijkvensters of tussensleuven werden niet aangelegd wegens het gebrek aan archeologisch relevante sporen. Anderzijds ook door de beperkte werkruimte veroorzaakt door een klein projectgebied in combinatie met de aanwezige obstakels.

Tijdens de aanleg van de sleuven werden 4 bodemkundige profielen geplaatst. Hieruit blijkt dat de bodem op het projectgebied bestaat uit 2 antropogene ophogingen, welke de originele bodemopbouw van het projectgebied afdekken.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: POLFLIET B. & DEBOUCK Y. 2020: Astridlaan (Brugge, West-Vlaanderen). Nota vooronderzoek met ingreep in de bodem (fase I) deel 1: resultaten, Sint-Michiels-Brugge
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Astridlaan 259 (Brugge)
Aanleiding van het proefsleuvenonderzoek vormt de realisatie van 27 sociale huurentiteiten aan de Astridlaan 259 te Assebroek over een totale oppervlakte van 3227m². Het voorgaande bureauonderzoek en de daaropvolgende landschappelijke en verkennende archeologische booronderzoeken boden onvoldoende informatie om de archeologische waarde van het terrein te bepalen. Er werd daarom een proefsleuvenonderzoek geadviseerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Astridlaan 259 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074886 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.