Gebeurtenis

Archeologische begeleiding Biezenstraat

controle van werken
ID
1074702
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074702

Beschrijving

Twee zones werden afgebakend om opgevolgd te worden tijdens de rioleringswerken. Ter hoogte van de Edouard Remyvest werd een gebied van circa 1.500m² aangeduid. Het betreft de volledige tunnel onder de ring en 5m extra in de openlucht om contextuele informatie te bieden in verband met de 2de stadsomwalling, stadsgracht, ophoging of fundering. Het doel was om eventueel een snede van de aanwezige restanten van de stadsmuur aan de binnenzijde (of de ophoging) en/of de stadsgracht aan de buitenzijde te krijgen door middel van de te graven sleuf.

Ter hoogte van het Sint‐Jacobsplein werd een gebied van circa 1.800m² aangeduid. Het gebied betreft twee stukken op het Sint‐Jacobsplein richting het
bufferbekken en het stuk weg tussen de Biezenstraat en de Sint‐Hubertusstraat aan de zuidelijke kant van het plein.

Het veldwerk is uitgevoerd op 4 maart 2020 en 30 juni 2020.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: VAN KERKHOVEN I. 2021: Biezenstraat tot Rennessingel Een archeologische begeleiding te Leuven, Sint‐Jacobsplein en Edouard Remyvest, VEC Rapport 117, Geel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Biezenstraat (Leuven)
In opdracht heeft het Vlaams Erfgoed Centrum BV in twee fases, gedurende de maanden maart tot en met december 2020, een archeologische begeleiding uitgevoerd voor het plangebied Leuven, Biezenstraat. Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de voorgenomen rioleringswerken.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische begeleiding Biezenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074702 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.