Gebeurtenis

Toevalsvondst Koninksemsteenweg 112

radiokoolstofdatering, onderzoek van gewervelde diersoorten, optisch gestimuleerde luminescentiedatering, zaden- en vruchtenonderzoek, archeologische opgravingen, toevalsvondsten
ID
1074659
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074659

Beschrijving

Het veldwerk naar aanleiding van de melding van een toevalsvondst werd uitgevoerd van 17 mei 2021 tot 11 juni 2021 door een team van Fodio. Het terrein werd onderzocht middels de aanleg van 3 tot plaatselijk 5 kunstmatige vlakken. Het onderste vlak valt samen met de diepte die de onderkant van de betonplaat bereikt waarop de toekomstige kelder wordt gefundeerd. De daar nog zichtbare sporen konden niet worden gecoupeerd. Door de beperking in diepte van het onderzoek tot de diepte van de bodemingreep kon slechts een beperkt overzicht bekomen worden van het bodemarchief.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Fodio bvba

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/8268
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: DE BEENHOUWER J. & ARCKENS M. 2021: Tongeren Koninksemsteenweg 112. Archeologierapport van een toevalsvondst
Type: literatuur
Datum:

Bron: De Beenhouwer J., Arckens M., Cooremans B., Lentacker A., Ervynck A., Vandenberghe D. en Degraeve J. 2024: De weg Bavay-Keulen in Tongeren aan de Koninksemsteenweg. Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed nr. 320, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Koninksemsteenweg 112 (Tongeren)
In het kader van de sloop van een kelder en het plaatsen van een regenwaterput in aanloop naar de bouw van een nieuwe residentie aan de Koninksemsteenweg 112 in Tongeren werd op 11 mei 2021 door de bouwheer een toevalsvondst gemeld bij het agentschap Onroerend Erfgoed.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Koninksemsteenweg 112 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074659 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.