Gebeurtenis

Proefputtenonderzoek Nieuwe Beggaardenstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074399
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074399

Beschrijving

Onderzoek van een terrein door middel van zeven proefputten.

Auteurs: Verhaert, Alde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: DUPONT L.& VANDER GINST V. 2021: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan de Nieuwe Beggaardenstraat 41 te Mechelen, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nieuwe Beggaardenstraat 41 (Mechelen)
Ontwikkeling van een gebied aan de Nieuwe Beggaardenstraat en Arme Clarenstraat. De bestaande kelders en een gevel aan de straatzijde blijven behouden. Het terrein was volledig bebouwd en is zeer sterk verstoord, de verstoring loopt door tot in de alluviale afzettingen die overal op het terrein werden aangetroffen. Op één plaats was nog het onderste restant van een beerkelder bewaard, deze bevatte glas en kleipijpjes.


Nieuwe Beggaardenstraat 41 (Mechelen)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwcomplex met ondergrondse parkeergarage, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats. Dit leverde bewoningssporen op uit de nieuwe tijd en nieuwste tijd waaronder een rijke 17de-eeuwse beerkelder.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefputtenonderzoek Nieuwe Beggaardenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074399 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.