Gebeurtenis

Opgraving Ter Donckt

archeologische opgravingen
ID
1074116
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074116

Beschrijving

Op basis van de geplande werken en de wetenschappelijke onderzoeksvragen werd gewerkt met 10 werkputten. Hiervan werden 4 werkputten uitgegraven in functie van het stabiliteitsonderzoek van de fundering. Twee werkputten werden aangelegd in functie van de plaatsing van regenwaterputten. Drie andere werkputten werden uitgevoerd in het gebouw. De laatste werkput betrof de locatie van een sleuf voor nutsleidingen.

De relevante archeologische sporen werden gecoupeerd waarbij de coupes telkens gefotografeerd en getekend werden ter registratie. Nadien werden de sporen leeggehaald in functie van mogelijk aanwezig vondstenmateriaal.

Indien de sporen niet of onvoldoende duidelijk bleken in het archeologisch vlak, werd lokaal een tweede vlak aangelegd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: DE BRANT R. 2021: Berchem Kasteelstraat 4 (Kluisbergen, Oost-Vlaanderen): Archeologische opgraving met het oog op wetenschappelijke vraagstellingen - eindverslag (2019D353) - verslag van resultaten, Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Werfbegeleiding Ter Donckt

Kasteelstraat (Kluisbergen)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kasteelstraat 4 (Kluisbergen)
De bouwgeschiedenis van ‘ter Donckt’ begint in de dertiende eeuw. In deze periode ontstaat een meerledige site met walgrachten.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Ter Donckt [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074116 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.