Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Eegene 91-93

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074086
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074086

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw en terreininrichting, werd binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Er werden twee parallelle proefsleuven met een breedte van 2m en twee kijkvensters met een totale oppervlakte van 316 m² aangelegd. Zodoende werd 16,6 % van het totale plangebied onderzocht. Tijdens het sleuvenonderzoek werden twee bodemprofielen geregistreerd. Er zijn geen stalen genomen. Er zijn geen sporen of vondsten waargenomen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: VAN LAERE E. 2021: Nota Dendermonde, Schoonaarde Eegene 91-93. Deel 1: Verslag van de Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 1848, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Eegene 91-93 (Dendermonde)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw en terreininrichting, werd binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek leverde geen archeologische resultaten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Eegene 91-93 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074086 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.