Gebeurtenis

Proefsleuven Schoolstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1074020
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074020

Beschrijving

Na de afbraak van de bestaande bebouwing werden in totaal werden drie continue sleuven aangelegd, telkens met een breedte van 2,5 m. De afstand tussen de assen van de sleuven bedroeg telkens maximaal 15 m. De totale oppervlakte van het projectgebied bedroeg 2020,78 m². Door middel van de sleuven met aanvullende kijkvensters werd hiervan in totaal 384,92 m² of 19,05 % onderzocht. Binnen het projectgebied werd een aardkundig referentieprofiel aangelegd, waarbij dieper werd gegaan dan het archeologische vlak, teneinde een beter inzicht te krijgen in de bodemopbouw. Tijdens het veldwerk werden geen archeologisch relevante sporen aangetroffen. Er werden geen stalen genomen en er werden geen vondsten waargenomen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: IOED Erfpunt

Bronnen

Bron: VAN NESTE T. & LAUWERS B. 2021: Project Melsele-Schoolstraat 2021. Proefsleuven en proefputten, Rapporten van Erfpunt - team Onderzoek 210, Sint-Niklaas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Schoolstraat (Beveren)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor uitbreiding en verbouwing van een school, werd binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek leverde geen resultaten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuven Schoolstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074020 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.