Gebeurtenis

Vooronderzoek Nerenweg

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1074009
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074009

Beschrijving

Het projectgebied is ca. 6314 m2 groot en is gedeeltelijk in gebruik als grasland en ten dele bebouwd en verhard. Het gaat om 1150 m² dat bebouwd is en ca. 990 m² die verhard is.

De aardkundige situatie is via landschappelijke boringen gemiddeld tot 120 à 150 cm-mv gedocumenteerd. Hiermee is de diepste aardkundige eenheid waargenomen die relevant is voor het archeologisch vooronderzoek.

Het terrein werd geëvalueerd door middel van 7 proefsleuven en 1 kijkvenster. In totaal werd 733,46 m² van de totale te sleuven oppervlakte (4956 m²) onderzocht. Concreet komt dit neer op een dekkingspercentage van 14,8 %.

Auteurs: Vervoort, Thomas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: GHYSELBRECHT E. 2020: Nerenweg (Laarne, Oost-Vlaanderen). ARCHEOLOGIENOTA BUREAUONDERZOEK (FASE 0) - LANDSCHAPPELIJK BODEMONDERZOEK (FASE 1): DEEL 1: RESULTATEN VAN HET BUREAUONDERZOEK, Ruben Willaert bvba, Sint-Michiels-Brugge.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bron: LEFERE M. & VANHECKE I., 2020: Nerenweg (Laarne, Oost-Vlaanderen). NOTA VOORONDERZOEK MET INGREEP IN DE BODEM (FASE 1) - DEEL 1: RESULTATEN VAN HET VOORONDERZOEK MET INGREEP IN DE BODEM, Ruben Willaert bvba, Sint-Michiels-Brugge.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nerenweg 21 (Laarne)
Tijdens het uitgevoerde proefsleuvenonderzoek werden verschillende antropogene sporen aangetroffen. Het gaat om twee kuilen, enkele greppels, en een 12-tal paalkuilen die een samenhang vertonen. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werd 4 vondsten gerecupereerd. Het gaat telkens om gedraaid aardewerk, op basis van het uitzicht kan dit gedateerd worden in de late middeleeuwen. Er werden 4 stalen genomen voor verder natuurwetenschappelijk onderzoek.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Nerenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074009 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.