Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Truibroek

landschappelijk booronderzoek
ID
1073986
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073986

Beschrijving

Er werd een oriƫnterend bodemonderzoek uitgevoerd door ABO nv in februari 2018. Dit onderzoek werd uitgevoerd op een gedeelte van perceel B761E. Uit de resultaten van dit booronderzoek blijkt dat er verhoogde concentraties aan lood in het grondwater aanwezig zijn. Daarnaast zijn er in het vaste deel van de aarde verhoogde concentraties vastgesteld voor zink en benzo(a)pyreen. De vervuiling bleek historisch van aard te zijn. Om vast te stellen of deze verstoring in het gehele oostelijke gedeelte van het onderzoeksgebied voorkomt, werden controleboringen uitgevoerd. In totaal zijn er 23 controleboringen uitgevoerd in het oostelijke deel van het onderzoeksgebied, ter hoogte van de zone waar de toekomstige RWZI wordt aangelegd.

De landschappelijke boringen werden op 16 december 2019 uitgevoerd. De landschappelijke boringen werden in een verspringend driehoeksgrid van ca. 20m x 24m geplaatst door middel van een edelmanboor met diameter 7cm.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: HOLSTEIN C. & DIRIX E. 2021: Evaluatie van het bodemarchief ter hoogte van de Truibroek te Ham (Provincie Antwerpen [sic]), ABO Archeologische Rapporten 1570, Hasselt
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Truibroek (Ham)
Archeologisch vooronderzoek


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Truibroek [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073986 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.