Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Hernestraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1073975
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073975

Beschrijving

Voor het landschappelijk bodemonderzoek werden in totaal 17 boringen in een verspringend gelijkbenig driehoeksgrid van 10 op 12 m uitgezet. Ter hoogte van een verstoorde zone werden twee landschappelijke profielputten aangelegd, een derde profielput werd ter controle ter hoogte van de oostelijke zone aangelegd.

Voor het proefsleuvenonderzoek werd in het totaal 574,5 m² van het terrein (5808 m²) onderzocht door middel van 14 proefsleuven en een kijkvenster. Hiermee werd ca. 9,90% van het projectgebied onderzocht (inclusief kijkvensters). Rekening houdend met het feit dat de westelijke zone van het onderzoeksgebied volledig verstoord was en dit uitgesloten kon worden van verder onderzoek, is dit dekkingsperecentage voldoende.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: WEYTS L. & LEEMANS S. 2020: Nota Verslag van resultaten. Proefsleuvenonderzoek, Tielt Hernestraat (prov. West-Vlaanderen). Monument Vandekerckhove nv, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hernestraat (Tielt)
Naar aanleiding van uitbreiding van een boerderij met twee stallen en bijkomende installaties werd een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Hernestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073975 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.