Gebeurtenis

Vooronderzoek Heirweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, bureauonderzoek
ID
1073914
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073914

Beschrijving

Het terrein werd geëvalueerd door middel van drie proefsleuven (of werkputten). Er werd door het ontbreken van archeologische sporen beslist om geen kijkvensters aan te leggen.

De aangelegde proefsleuven en kijkvensters waren in totaal goed voor een oppervlakte van 487 m². Daarmee werd 10,76 % van het onderzoeksgebied van 4528 m² archeologisch onderzocht.

De locatie van de proefsleuven werd eerst uitgezet aan de hand van een GPS-toestel. De proefsleuven waren op voorhand parallel uitgetekend met een tussenafstand van 15 m (as op as) en een breedte van 2 m.

Na het aanleggen van de proefsleuven werden het terrein nogmaals gecontroleerd op vondstmateriaal. Door het ontbreken van archeologisch relevante sporen en de door jonge ouderdom van de vaststellingen werden geen coupes gezet.

Auteurs: Vervoort, Thomas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: VANHERCKE J. 2021: Gontrode Heirweg (Merelbeke, Oost-Vlaanderen). Nota - Deel 1: Verslag van resultaten- proefsleuvenonderzoek, Sint-Michiels-Brugge.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Gontrode Heirweg 142 (Merelbeke)
Er werden alleen recente verstoringen aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Heirweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073914 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.