Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Lummense Kiezel VII

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073767
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073767

Beschrijving

Na uitvoering van een landschappelijk booronderzoek werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Deze bestond uit 6 sleuven in noordwest - zuidoost richting en 2 sleuven noord-zuid. Uit het landschappelijk booronderzoek bleek dat voornamelijk de noordelijke zone van het projectgebied een verstoring kende. In deze zone werden de sleuven doorgetrokken om de grens met de verstoring vast te stellen en vervolgens de verstoring verder te verifiëren door middel van proefputten.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DE RAYMAEKER A. & HAENEN L. 2021: Nota. Het archeologisch vooronderzoek aan de Lummense Kiezel te Kermt (Hasselt), Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Lummense Kiezel (Hasselt)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden verschillende kuilen, paalkuilen en greppels aangetroffen. In de sporen en het vlak werd handgevormd aardewerk gerecupereerd. Op basis van het aardewerk wordt een datering in de ijzertijd gesuggereerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Lummense Kiezel VII [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073767 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.