Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Waterstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1073643
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073643

Beschrijving

Binnen het projectgebied zijn 5 landschappelijke boringen met een Edelmanboor van 7cm diameter uitgezet in een driehoeksgrid. Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er werden geen stalen ingezameld en er is ook geen nood aan conservatie. Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn 4 parallelle sleuven met een breedte van 2m en een onderlinge afstand van 15m uitgegraven. In totaal werd er 398 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 12.23% van de totale oppervlakte van het plangebied. Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd, teneinde een goed beeld te verkrijgen van de aanwezige bodemopbouw. Er zijn geen relevante sporen of vondsten waargenomen. Er gebeurde geen staalname. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: KEERSMAEKERS E. & JENNES N. 2021: Nota Ham, Waterstraat: verslag van resultaten, 2018-0082, Beerse
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Waterstraat (Ham)
Naar aanleiding van een aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling werd binnen het projectgebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd, bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Beide onderzoeken leverden geen archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Waterstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073643 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.