Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Margrietstraat Meerdonk

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073642
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073642

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden zes parallelle sleuven aangelegd, telkens met een breedte van 2,5 m. De afstand tussen de assen van de sleuven bedroeg telkens 15 m. De totale oppervlakte van het projectgebied bedroeg 10 444 m². Door middel van de sleuven met aanvullende kijkvensters werd hiervan in totaal 1550,95 m² of 14,85 % onderzocht. Binnen het projectgebied werd een aardkundig referentieprofiel aangelegd, waarbij dieper werd gegaan dan het archeologische vlak, teneinde een beter inzicht te krijgen in de bodemopbouw. Binnen het projectgebied werden in totaal 5 archeologisch relevante sporen aangetroffen. Tijdens het onderzoek werden geen relevante vondsten aangetroffen, er zijn dan ook geen artefacten die in aanmerking komen voor conservatie. In het kader van het huidige onderzoek was er geen noodzaak aan het nemen van stalen. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: IOED Erfpunt

Bronnen

Bron: VAN NESTE T. & LAUWERS B. 2021: Nota Meerdonk-Margrietstraat 2021. Proefsleuven en proefputten, Rapporten van Erfpunt - team Onderzoek 179, Sint-Niklaas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Margrietstraat 94 (Sint-Gillis-Waas)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling werd binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Dit leverde geen relevante archeologische sporen of vondsten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Margrietstraat Meerdonk [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073642 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.