Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Jan Henderickxhof

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1073638
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073638

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 4 werkputten (3 proefsleuven en 1 kijkvenster) aangelegd. De proefsleuven lagen parallel aan elkaar, hadden een breedte van 2m. Werkput 2 moesten onderbroken omdat de sloop van de woning nog niet had plaatsgevonden. De sleuf werd verder gezet aan de noordelijke zijde van het gebouw worden. Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 353,74 m². Dit is 10,34 % van
de te onderzoeken zone. Door middel van een kijkvenster werd een oppervlakte opengelegd van 94,42 m². Dit is 2,76 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 13,10 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd. Er zijn 76 sporen en 3 vondsten geregistreerd. Er gebeurde geen staalname. Er zijn 4 bodemprofielen geregistreerd die een min of meer gelijke bodemopbouw vertonen. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: CLAESSENS L. 2021: Nota De Kling (Sint-Gillis-Waas) - Jan Henderickxhof, Rapporten All-Archeo bvba 1144, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Jan Henderickxhof (Sint-Gillis-Waas)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling werd binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een proefsleuvenonderzoek. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Jan Henderickxhof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073638 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.