Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kerkhof

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1073637
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073637

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd a.d.h.v. vijf boringen. Op basis van de vraagstelling werden de boorpunten zo ingepland opdat aan de hand van de boringen vlakdekkende uitspraken kunnen gemaakt worden. Het terrein werd geëvalueerd door middel van vijf proefsleuven (of werkputten). Er werd door het ontbreken van archeologische sporen beslist om geen kijkvensters aan te leggen. De aangelegde proefsleuven waren in totaal goed voor een oppervlakte van 498m². Daarmee werd 8,83 % van het onderzoeksgebied van 5640 m² archeologisch onderzocht. Het effectief toegankelijke deel van het projectgebied was echter slechts 4555 m² groot. Hiermee rekening houdend werd uiteindelijk 10,93% onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: VANHERCKE J. 2021: Kerkhof (Poperinge, West-Vlaanderen). Nota Deel 1: Verslag van resultaten. Proefsleuvenonderzoek (2021C229), Ruben Wilaert nv, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Alexisplein (Poperinge)
Naar aanleiding van de geplande realisatie van een begraafplaats en een nieuwe winterbedding op een terrein gelegen te Krombeke werd een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kerkhof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073637 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.