Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Westvoordestraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1073623
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073623

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek (uitgevoerd door GATE) werden 34 boringen geplaatst, verspreid volgens de lengteas van de tracés met een interval van ca. 25 m. Voor het verkennend archeologische booronderzoek (uitgevoerd door GATE) werden werden in totaal 43 boringen uitgevoerd. In de noordelijke zone werden 7 boringen uitgevoerd in een verspringend gelijkbenig driehoeksgrid met een resolutie van 5 x 6 m. In de zuidelijke zone werden 36 boringen uitgevoerd in een verspringend gelijkbenig driehoeksgrid met een resolutie van 10 x 12 m. Voor het proefsleuvenonderzoek (uitgevoerd door BAAC Vlaanderen) werden over de vier zones 14 proefsleuven aangelegd. Twee in zone 1 waarbij 580 m² van de 2.187 m² goed voor 26%, werd onderzocht; vijf in zone 2 waarbij 870 m² van de 6.260 m² goed voor 13%, werd onderzocht; één in zone 3 waarbij 114 m² van de 1.217 m², goed voor 9,5% werd onderzocht en zes in zone 4 waarbij 960 m² van de 6.899 m² goed voor 13,5 %, werd onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba; GATE

Bronnen

Bron: DE WITTE S., VERGAUWE R., CRUZ F., LALOO P., JACOPS J., VAN DE VELDE S., SERGANT J., SWAELENS C. & BOUDRY T; 2021: Nota Knesselare, Westvoordestraat. Deel 1: Verslag van resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 1769.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving Westvoordestraat

Driebekweg, Kleine Kapellestraat (Aalter)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Akkerstraat, Driebekweg, Grote-Kapellestraat, Kleine Kapellestraat (Aalter)
Naar aanleiding van de aanleg van tijdelijke werkzones en een terrein voor grondverbetering werd een landschappelijk booronderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Westvoordestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073623 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.