Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Groot Prijkels

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1073620
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073620

Beschrijving

Naar aanleiding van de uitbreiding van het industrieterrein, de Prijkels werd ruim 90 ha akkerlanden, weilanden en bos ingenomen voor de aanleg van nieuwe wegenis, bebouwing, groenzones en bufferbekkens. Voor de ontwikkelingen werd een archeologienota in de vorm van een bureauonderzoek opgesteld, waarin een aantal onderzoeksfasen in uitgesteld traject geadviseerd werden. Deze onderzoeken in uitgesteld traject werden uitgevoerd in verschillende fasen.

Deze gebeurtenis is de laatste fase van het uitgesteld vooronderzoek. Dit bestond uit een landschappelijk bodemonderzoek. De resultaten van de 14 uitgevoerde boringen gaven aan dat er geen goed bewaarde podzolen of afgedekte loopoppervlakken aanwezig zijn. Daardoor was er geen verder booronderzoek nodig.
Op een zone van 7,7ha langs de Kattebeek zijn in totaal 45 proefsleuven en 9 kijkvensters aangelegd. Bij het onderzoek werden geen relevante sporen aangetroffen. Er werd geen verder onderzoek geadviseerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba

Bronnen

Bron: N. HEYNSSENS, A. NEMRY, P. BILLEMON & J. HOORNE, 2021: Deinze, Kruisem, Nazareth – Groot Prijkels Nota Kattebeek, De Logi & Hoorne bv , Adegem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Souverainestraat (Deinze), Karreweg (Kruisem)
Archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem dat hoofdzakelijk sporen uit de Nieuwe en Nieuwste Tijd opleverde.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Groot Prijkels [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073620 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.