Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Koestraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem, landschappelijk booronderzoek
ID
1073610
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073610

Beschrijving

 Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden verspreid over het terrein 4 boringen gezet met een Edelmanboor van 7cm diameter tot minsten 30cm in de C-bodem. Alle boorkernen gaven een A/C bodemprofiel weer. Er zijn geen vondsten of sporen geregistreerd en er gebeurde geen staalname. Tijdens het daarop volgende proefsleuvenonderzoek werden 4 parallelle noordwest-zuidoost georiënteerde sleuven aangelegd. Een dwarssleuf werd aangelegd tussen sleuf 1 en sleuf 2, centraal in het plangebied. Er werden enkele kijkvensters aangelegd om de schijnbare afwezigheid van sporen te controleren of om de aard van de aangetroffen sporen na te gaan. Relevante delen van de putwandprofielen werden opgeschoond en geregistreerd als referentieprofiel. In totaal werden vier referentieprofielen geplaatst, verspreid over het gehele terrein. Er zijn in totaal 22 sporen geregistreerd, echter geen relevante vondsten. Er gebeurde geen staalname. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., DEBRABANDERE S. & FONTEYN P. 2021: Nota Vosselare Koestraat. Verslag van de resultaten, 2021.032, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Koestraat (Deinze)
Naar aanleiding van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit onderzoek leverde geen relevante archeologische sporen of vondsten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Koestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073610 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.