Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Schoendalestraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073580
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073580

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd a.d.h.v. vijf boringen. Op basis van de vraagstelling werden de boorpunten zo ingepland opdat aan de hand van de boringen vlakdekkende uitspraken kunnen gemaakt worden. Het terrein werd geëvalueerd door middel van zes proefsleuven en een
kijkvenster. De aangelegde sleuven en kijkvenster waren in totaal goed voor een oppervlakte van 741 m². Zo werd 12,18 % van het totale projectgebied van 6.078m² archeologisch onderzocht. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: GHYSELBRECHT E. & VAN ESBROECK T. 2021: Schoendalestraat (Waregem, West-Vlaanderen), maart 2021. Nota vooronderzoek met ingreep in de bodem, deel 1: Verslag van resultaten. Landschappelijk bodemonderzoek (bijlage) (2020L142). Proefsleuvenonderzoek (2021A436). Ruben Willaert nv, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Schoendalestraat 165 (Waregem)
Naar aanleiding van het verkavelen van gronden te Sint-Eloois-Vijve werd een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Schoendalestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073580 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.