Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Industrieterrein Oost fase 3 deelgebied 2 zone 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073160
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073160

Beschrijving

Een deelzone van het gebied werd al eerder onderzocht door middel van geofysica. Vervolgens werd een landschappelijke profielputtenonderzoek uitgevoerd gezien de erosiegevoeligheid van het terrein. Na beide onderzoeken werden de sleuven aangelegd. De ligging van de proefsleuven werden aangepast aan de resultaten van het geofysische onderzoek. In de rest van het terrein werden de sleuven parallel met een noordwest-zuidoost richting aangelegd.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VANAENRODE W., VAN DE STAEY I. & WESEMAEL E. 2021: Nota. Tongeren Industrie Oost. Uitbreiding van het bedrijventerrein Tongeren Oost: Fase 3 Deelgebied 2 Zone 1, ARON rapport 970, Tongeren.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Michielenweg (Tongeren)
Het terrein werd op basis van geofysisch onderzoek, landschappelijke profielputten en proefsleuven onderzocht. Uit de resultaten bleek het terrein enerzijds sterk erosiegevoelig en anderzijds bevatten het slechts 6 sporen waarvan 2 veldwegen uit de nieuwste tijd, 2 silo's en 1 vermoedelijke veldoven vermoedelijk uit de ijzertijd en 1 paalkuil met een onbepaalde datering.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Industrieterrein Oost fase 3 deelgebied 2 zone 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073160 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.