Gebeurtenis

Opgraving Oude Kuringerbaan

archeologische opgravingen
ID
1073127
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073127

Beschrijving

Tijdens de archeologische opgraving werd een oppervlakte van ca. 2.006 m² onderzocht. Dit onderzoek vond plaats van 5 t.e.m. 7 augustus 2020.
De opgravingszone werd opgedeeld in werkputten zodat elke zone op korte termijn afgewerkt kon worden en de sporen niet degraderen door het openliggen. Het onderzochte terrein werd in vijf werkputten opgedeeld en opgegraven. Het archeologisch vlak manifesteert zich in de advieszone tussen 36,3 m en 36,8 m +TAW, waarbij het reliëf licht stijgt in westelijke richting. Het archeologisch niveau bevindt zich op een diepte van 60 à 80 cm
t.o.v. het huidig maaiveld.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Bronnen

Bron: CLAESEN J., B. VAN GENECHTEN, E. AUDENAERT & K. BOUCKAERT 2020: Eindverslag Hasselt – Oude Kuringerbaan, Kortenaken.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Alverbergstraat (Hasselt)
Op 2 juli 2020 werd in Hasselt Oude Kuringerbaan - Alverbergstraat een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd. Het onderzoek bestond uit 4 proefsleuven en 3 kijkvensters. In totaal werden 18 sporen aangetroffen, waaronder 8 greppels. Van 4 paalkuilen vermoed men dat ze behoren tot een spieker. Wegens de afwezigheid van vondstmateriaal is de datering onbekend. Tijdens de vlakdekkende opgraving werden in totaal 41 archeologische sporen aangeduid en beschreven: paalkuilen, greppels, silo en overige kuilen. De sporen zijn voornamelijk in verband te brengen met offsite landbouwactiviteiten uit de middeleeuwen en de post-middeleeuwse periode.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Oude Kuringerbaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073127 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.