Gebeurtenis

Opgraving Hoge Wieltjesgracht

radiokoolstofdatering, dendrochronologisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1073071
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073071

Beschrijving

De vzw Wieltjesgracht vroeg een stedenbouwkundige vergunning aan voor het uitbreiden van het woonzorgcentrum Wieltjesgracht. De uitbreiding voorziet in 12 kamers, 3 polyvalente ruimtes, 3 vergaderruimtes, bergingen en sanitaire voorzieningen. D.m.v. een vlakdekkende opgraving werd getracht om de bewoningsgeschiedenis van het onderzoeksgebied te reconstrueren. Eén zone kon slechts beperkt onderzocht worden t.g.v. historische vervuiling. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: DE GRYSE J., EGGERMONT S., VAN DEN DORPEL A. & WILLAERT A. 2020: Ieper, Hoge Wieltjesgracht (Ieper, West-Vlaanderen). Deel 1: eindverslag, Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hoge Wieltjesgracht (Ieper)
Tijdens de opgraving hebben de oudste sporen betrekking tot de eerste bebouwing van het kloostercomplex van de Minderbroeders in de 13de eeuw. De sporen omvatten voornamelijk muren, maar ook funderingen, kuilen, een oven en een oude werkvloer. Enkele postmiddeleeuwse structuren zijn een riool, een waterput en een kelder of een beerput.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Hoge Wieltjesgracht [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073071 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.