Gebeurtenis

Werfbegeleiding Korte Nieuwstraat 18-20-22

controle van werken
ID
1072889
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072889

Beschrijving

Naar aanleiding van uitbreidings- en verbouwingswerken en een positief resultaat van het proefputtenonderzoek, werd een werfbegeleiding van de verschillende fasen van de geplande werken met bodemingreep voorzien. Wegens nalatigheid van de aannemer kon slechts de eerste fase van de werken archeologisch begeleid worden. Deze leverde geen resultaat op. De afgravingen hadden slechts een diepte van 10 tot 20 cm en reikte niet tot het archeologisch niveau. Er zijn noch sporen noch vondsten geregistreerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., FONTEYN P. & WYNS G. 2020: Eindverslag Antwerpen Korte Nieuwstraat 18-20-22 werfbegeleiding. Verslag van de Resultaten, 2020.041, Moerbeke-Waas.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Korte Nieuwstraat 18-22 (Antwerpen)
Naar aanleiding van uitbreidings- en verbouwingswerken en het positieve resultaat van het proefputtenonderzoek, werd een archeologische werfbegeleiding van de geplande werken met bodemingreep voorzien. Slechts een beperkte fase van de werfbegeleiding kon uitgevoerd worden en deze leverde geen relevante archeologische sporen of vondsten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Korte Nieuwstraat 18-20-22 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072889 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.