Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Graaf de Brigodestraat 24

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1072853
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072853

Beschrijving

Op het terrein werd gestart met het aanleggen van 3 proefsleuven, loodrecht op de straat georiënteerd. Bij het aantreffen van een grootschalige verstoring en het feit dat het terrein lager gelegen is dan de omliggende terreinen is men overgaan naar het plaatsen van 5 profielputten. In het noordwesten van het terrein werd nog 1 kijkvenster aangelegd.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: CLAESEN J., VAN GENECHTEN B., AUDENAERT E? & BOUCKAERT K. 2020: Nota met ingreep in de bodem. Hasselt Graaf de Brigodestraat, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Graaf de Brigodestraat 24 (Hasselt)
Het terrein werd onderzocht door middel van proefsleuven en landschappelijke profielputten. In het noordwesten was de bodem nog deels bewaard hier kon enkel een recente paalkuil aangetroffen worden. Het overige deel van het projectgebied was verstoord, mogelijk het gevolg van kleiwinning voor de productie van baksteen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Graaf de Brigodestraat 24 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072853 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.