Gebeurtenis

Vooronderzoek Melsbroek Vliegveld 151

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem, landschappelijk booronderzoek
ID
1072512
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072512

Beschrijving

Gezien de site van de militaire luchthaven tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig gebombardeerd werd, werd door Bom-Be eerst een detectieonderzoek uitgevoerd. Volgens het historisch onderzoek van Bom-Be bleek het onderzoeksgebied overeen te komen met een hoog verdacht terrein voor vliegtuigbommen. Er diende bijgevolg rekening te worden gehouden met een aantal gedetecteerde anomalieën. Dit resulteerde in de uitvoering van 5 landschappelijke boringen in plaats van 6. Door de zeer droge en puinige eigenschappen van de bodem werden uiteindelijk slechts 4 boringen gezet.

Op het onderzoeksterrein werd door middel van proefsleuven een totale oppervlakte van 300 m² of ca. 10% onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: CLEDA B. 2020: Evaluatie van het bodemarchief aan de hand van landschappelijke boringen en proefsleuvenonderzoek ter hoogte van de Haachtsesteenweg (15 WING BELGIAN AIRFORCE) te Melsbroek (Prov. Vlaams-Brabant) Nota Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1337, Aartselaar
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vliegveld 151 (Steenokkerzeel)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Melsbroek Vliegveld 151 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072512 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.