Gebeurtenis

Vooronderzoek Wielsbeke Kastanjestraat

sleuvenonderzoek, archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1072340
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072340

Beschrijving

Het terrein werd geëvalueerd door middel van 4 proefsleuven, allen met een noordwest-zuidoost oriëntatie. Het aantal proefsleuven en 1 kijkvenster bleek voldoende om de aangetroffen sporen in hun archeologische context te interpreteren. In totaal werd 714 m² van het terrein (totale oppervlakte 5560 m²) onderzocht, waarvan 680 m² (sleuven) en 35 m² (kijkvenster) archeologisch onderzocht. Concreet komt dit neer op een dekkingspercentage van ca. 12,2 % voor de sleuven en ca. 0,6 % voor het kijkvenster.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: LEFERE M., SLABBINCK F. 2020: Nota vooronderzoek met ingreep in de bodem (fase 1) deel 1: verslag van resultaten, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kastanjestraat 19B (Wielsbeke)
Er werd tijdens de terreininventarisatie 1 enkel spoor aangetroffen, een gracht. Deze leverde geen vondstmateriaal op, waardoor een datering uitblijft. Ook de exacte interpretatie is ongekend.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Wielsbeke Kastanjestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072340 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.