Gebeurtenis

Vooronderzoek Harelbeke Gaversstraat Bleekput

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1072238
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072238

Beschrijving

Bij het proefsleuvenonderzoek werd de methode van continue sleuven gebruikt met een breedte van ca. 2m. Conform het programma van maatregelen werden 6 continue sleuven aangelegd met een breedte tussen 1,80m tot 2m en een tussenafstand van minimum 12m en maximum 15m. Het projectgebied heeft een oppervlakte van 7950m². In totaal werd 930m2 archeologisch onderzocht door middel van proefsleuven, wat neerkomt op zo’n 11,6% van het onderzoekbare terrein.

Bron: Defrancq J. 2020: Proefsleuvenonderzoek Harelbeke Gaversstraat: Verslag van Resultaten, Monument Vandekerckhove 2020A437. Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: DEFRANCQ J. 2020: Proefsleuvenonderzoek Harelbeke Gaversstraat: Verslag van Resultaten, Monument Vandekerckhove 2020A437. Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:
Toelichting: https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/15277


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving Harelbeke Gaversstraat

Gaversstraat (Harelbeke)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Gaversstraat (Harelbeke)
Bij archeologisch onderzoek zijn er verscheidene sporen aangetroffen die enerzijds worden gelinkt aan een rurale nederzetting uit de metaaltijden en een later gebruik als begraafplaats voor crematieresten in de Romeinse tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Harelbeke Gaversstraat Bleekput [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072238 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.