Gebeurtenis

Vooronderzoek Nadorst I

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, metaaldetectie
ID
1072162
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072162

Beschrijving

Op basis van het bouwhistorisch onderzoek werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Het proefsleuvenonderzoek vond plaats op een site met een vrij eenvoudige verticale stratigrafie. Het voorziene sleuvenplan voorzag in de aanleg van drie noordwest – zuidoost georiënteerde sleuven haaks op de straat (Nadorst) van ca. 4m breed. Er werden enkele kijkvensters (2) aangelegd om een ruimer inzicht te krijgen van enkele grondsporen en muurrestanten.

Van de totale oppervlakte van het onderzoeksgebied werd 408m² (21,5%) onderzocht door middel van proefsleuven, en 60m² (3,5%) door middel van kijkvensters.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M. et al. 2019: Eindverslag Oud-Turnhout Nadorst. Verslag van Resultaten – Wetenschappelijke vraagstelling - Vooronderzoek met ingreep in de bodem. Moerbeke-waas: Acke & Bracke bvba.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:
Toelichting: https://loket.onroerenderfgoed.be/archeologie/rapporten/eindverslagen/475


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nadorst (Oud-Turnhout)
Het vooronderzoek bracht sporen en structuren aan het licht die in de postmiddeleeuwen kunnen gedateerd worden. Vooral de westelijke helft van het terrein heeft een hoge archeologische waarde.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Nadorst I [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072162 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.