Gebeurtenis

Werfbegeleiding Turnhout Herentalsstraat

metaaldetectie, controle van werken
ID
1072142
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072142

Beschrijving

Het aanleggen van het vlak gebeurde met een graafmachine met vlakke (gladde) graafbak. Tijdens het afgraven van de grond wordt deze onderzocht met behulp van een metaaldetector en zijn vondsten voor zover deze zijn aangetroffen per laag of per spoor ingezameld. Vondsten die uit sporen afkomstig zijn, zijn toegekend aan dit spoor.

Er zijn twee profielen aangelegd.

Overal kon volstaan worden met het aanleggen van slechts 1 vlak. Alleen in het westelijke deel van de werkput werden op een hoger niveau enkele muurresten vastgesteld.

Er zijn nauwelijks vondsten geregistreerd en er gebeurde geen staalname.

Bron: Heirbaut E.N.A. & Hagen J. 2019: Werfbegeleiding aan de Herentalsstraat in Oud-Turnhout. Archeologierapport, LAReS-rapport 255. Halle-Zoersel: LAReS bvba.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: HEIRBAUT E.N.A., HAGEN J. 2019: Werfbegeleiding aan de Herentalsstraat in Oud-Turnhout. Archeologierapport, LAReS-rapport 255. Halle-Zoersel: LAReS bvba.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:
Toelichting: https://loket.onroerenderfgoed.be/archeologie/rapporten/eindverslagen/676


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Herentalsstraat (Turnhout)
Hoewel er slechts een smalle werkput is aangelegd en er sprake is van verschillende en grootschalige (en diepgaande) verstoringen, blijken er toch enkele sporen uit een wat ouder verleden in de bodem aanwezig te zijn.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Turnhout Herentalsstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072142 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.