Gebeurtenis

Opgraving Nazareth Eke Kouter

radiokoolstofdatering, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1072019
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072019

Beschrijving

De gegevens opgesteld in de bureaustudie toonden aan dat het projectgebied een vrij hoge archeologische verwachting had. Het vooronderzoek wees uit dat een site aanwezig is uit de late ijzertijd of Romeinse periode in de zuidelijke helft van het plangebied. De advieszone voor verder onderzoek omvatte een oppervlakte van ca. 2150m², ongeveer een zone van 50 bij 40m. De opgravingszone werd omwille van praktische redenen (grondverzet) ingedeeld in drie werkputten. Indien een structuur aangesneden werd, werd deze in één werkput in zijn totaliteit blootgelegd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., VAN QUATHEM K., FONTEYN P., HAGEN J. & WYNS G. 2019: Eindverslag Eke Kouter. Verslag van Resultaten. Moerbeke-waas: Acke & Bracke bvba.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kouter (Nazareth)
Tijdens de opgravingen werd vermoedelijk slechts een deel van een woonerf, dat zich mogelijk nog verder naar het oosten uitstrekt, aangesneden. Op basis van het vondstmateriaal en de 14C-dateringen op een wandpaal van het hoofdgebouw en een paalkuil van een spieker kunnen de aangetroffen structuren gedateerd worden in de vroege ijzertijd. Naast een gracht en greppel uit de volle middeleeuwen, werden een T-vormige grachtstructuur uit de nieuwe tijd en twee loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog aangesneden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Nazareth Eke Kouter [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072019 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.