Gebeurtenis

Vooronderzoek Koolstraat

landschappelijk booronderzoek, sleuvenonderzoek, archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1072011
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072011

Beschrijving

In eerste instantie werden landschappelijke boringen uitgevoerd op het terrein. Dit onderzoek werd uitgevoerd op woensdag 10 juni 2020. In totaal werden 5 boringen geplaatst waarbij een AC bodemprofiel werd vastgesteld. Het proefsleuvenonderzoek vond plaats op zaterdag 4 juli 2020. Het sleuvenplan zoals opgenomen in de bureaustudie voorzag in de aanleg van 3 parallelle NO-ZW georiƫnteerde sleuven evenwijdig aan de Koolstraat. Het vooropgestelde sleuvenplan werd gevolgd en aangevuld met een vierde sleuf in het uiterste noorden.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE B., WYNS G. 2020: Nota Berlare Koolstraat. Verslag van resultaten, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Koolstraat 25 (Berlare)
In het kader van de realisatie van een verkaveling werd een archeologisch vooronderzoek met proefsleuven en boringen uitgevoerd. Dit leverde bewoningssporen op uit de middeleeuwen en een crematiegraf dat op basis van de eerste bevindingen in de ijzertijd werd gedateerd. Het vervolgonderzoek door middel van een vlakdekkende opgraving leverde een meerperiodenvindplaats op met sporen en vondsten uit de metaaltijden, de Romeinse periode, middeleeuwen, nieuwe en nieuwste tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Koolstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072011 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.