Gebeurtenis

Opgraving Dentergem Oeselgem Catharinastraat

archeologische opgravingen
ID
1071997
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071997

Beschrijving

Op basis van het bureauonderzoek werd in het programma van maatregelen van de nota een opgraving opgelegd. De advieszone voor verder onderzoek omvatte een oppervlakte van ca. 1200m². In deze zone werden tijdens het proefsleuvenonderzoek archeologische sporen aangetroffen Het teruggevonden aardewerk dateert de sporen in de vroege ijzertijd. Gezien de beperkte oppervlakte en het gesloten karakter van de opgravingszone werd deze opgedeeld in twee afzonderlijke werkputten. De grond diende hierbij van werkput 1 overgedraaid te worden naar werkput 2 en vice versa. Werkput 1 wordt gesitueerd in de westelijke helft, werkput 2 in de oostelijke helft van de opgravingszone.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., FONTEYN P., HAGEN J. & WYNS G. 2019: Eindverslag Oeselgem Catharinastraat. Verslag van resultaten. Moerbeke-waas: Acke & Bracke bvba.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Catharinastraat (Dentergem)
Tijdens de opgravingen werd vermoedelijk slechts een deel van een woonerf, dat zich mogelijk nog verder naar het noordoosten uitstrekt, aangesneden. Op basis van het vondstmateriaal kunnen de aangetroffen structuren gedateerd worden in de overgangsperiode van de late bronstijd naar de vroege ijzertijd, ca. 900-700 v.Chr.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Dentergem Oeselgem Catharinastraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071997 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.