Gebeurtenis

Opgraving Nieuwerkerken Grotestraat Mukkeberg

archeologische opgravingen
ID
1071950
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071950

Beschrijving

Op basis van de resultaten van het proefsleuvenonderzoek werden 2 zones afgebakend voor een opgraving. De ene zone werd afgebakend rond het erf uit de Middeleeuwen de andere rond de locatie waar in het vooronderzoek een houtskoolmeiler werd aangetroffen. De totale oppervlakte van de opgraving bedroeg 2025 m².

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: SMEETS M. & VAN LIEFFERINGE N. 2017: Het archeologisch onderzoek aan de Grotestraat te Nieuwerkerken (prov. Limburg) Archeo-rapport 420, Tienen.
Type: literatuur
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Mukkeberg (Nieuwerkerken)
Na het vooronderzoek door middel van proefsleuven werden 2 zones geselecteerd voor verdere opgraving. Een zone betrof een deel van een erf uit de Volle Middeleeuwen de andere zone werd afgebakend omwille van de aanwezigheid van een houtskoolmeiler in het vooronderzoek. De opgravingszone bevatte een deel van het erf afgebakend door greppels. Binnen het erf werd slechts 1 structuur herkend. Het structuurtype en het bijhorende vondstmateriaal wijst op een datering in de volle Middeleeuwen. De zone van de houtskoolmeiler leverde nog extra houtskoolrijke sporen op maar geen andere sporen of artefacten. Een C14 datering op een van deze sporen gaf als resultaat IJzertijd-Romeinse tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Nieuwerkerken Grotestraat Mukkeberg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071950 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.