Gebeurtenis

Opgraving Toevalsvondst Tielt-Winge Solveld

archeologische opgravingen
ID
1071924
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071924

Beschrijving

Op het terrein werd het deel van de sleuf waarin de archeologische sporen aanwezig waren opgeschaafd. De andere delen in het zuiden van de sleuf waren ondergelopen terwijl in het noordelijke deel geen enkel spoor werd herkend. Uiteindelijk werd aldus een vlak opgeschoond van 17 x 4 meter. Tegen het westprofiel van de werkput werd het vlak plaatselijk verdiept. Het westprofiel leverde een idee van de opbouw van het terrein en de diepte van de sporen.

In totaal werden er slecht 4 sporen herkend waarvan er twee in het vlak en de andere twee alleen in het westprofiel zichtbaar waren.

Auteurs: Jansen, Isabelle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Vynckier G., Claesen J. & Cooremans B. 2020: Sporen van Merovingische (?) ijzerproductie in het Solveld te O.L.V.-Tielt (Tielt-Winge). Onderzoeksrapport van een archeologische toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 154
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Rillaarsesteenweg (Tielt-Winge)
Op 8 juni 2015 ontving Onroerend Erfgoed een melding van een toevalsvondst. Tijdens graafwerken van Aquafin op het Solveld in Onze-Lieve-Vrouw-Tielt werden archeologische sporen aangetroffen. Op het terrein werden een nieuwe afwatering, riolering en verkaveling met bijhorende wegen aangelegd tussen de Solveldstraat en de Rillaarseweg.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Toevalsvondst Tielt-Winge Solveld [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071924 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.