Gebeurtenis

Werfbegeleiding Booghuys

controle van werken
ID
1071875
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071875

Beschrijving

In het kader van de geplande werken voor de afbraak van een woonzorgcentrum voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove van augustus 2018 tot november een archeologische begeleiding en registratie uit op het terrein.

De footprint van de kelders van de geplande nieuwbouw overschrijdt deze van de huidige kelders niet overal. Het archeologisch erfgoed is dan ook niet over het volledige projectgebied bedreigd. Enkel daar waar kelders dieper of ruimer worden uitgegraven is er een bedreiging voor het archeologisch erfgoed. Er werd bijgevolg enkel een werfbegeleiding uitgevoerd op plaatsen waar de footprint overschreden werd.

Bron: Dierckx L. 2019: Archeologische opgraving. Eindverslag. Leuven Booghuys (prov. Vlaams-Brabant). Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: DIERCKX L. 2019: Archeologische opgraving. Eindverslag. Leuven Booghuys (prov. Vlaams-Brabant). Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Archeologisch vooronderzoek Booghuys

Vlamingenstraat 3 (Leuven)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vlamingenstraat 3 (Leuven)
In het kader van de geplande werken voor de afbraak van een woonzorgcentrum uit de jaren 1980 - OCMW-site ‘Booghuys’ - voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove nv van augustus 2018 tot november een archeologische begeleiding en registratie uit op het terrein.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Booghuys [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071875 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.