Gebeurtenis

Archeologisch Vooronderzoek Vennenstraat II

bureauonderzoek, landschappelijk booronderzoek, sleuvenonderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1071704
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071704

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd op 27 mei 2020 met een edelmanboor met een diameter van 7 cm. Er werden zes boringen geplaatst in een grid van 40 x 30 m. 

Op basis van de resultaten van het landschappelijk onderzoek werden er op 30 juni 43 verkennende archeologische boringen geplaatst in een 10 x 12 m grid. Er werd geboord met een edelmanboor met een diameter van 12 cm. De boormonsters werden uitgezeefd op een zeef met een maaswijdte van 2 mm. 

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op 1 juli 2020. Er werden 4 proefsleuven en 1 kijkvenster aangelegd waarbij 12,8 % van het terrein onderzocht werd. De sleuven hadden een NW - ZO oriëntatie. 

Auteurs: Arts, Annick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN LIEFFERINGE N., DINGENS L., VAN ROY J. 2020: Archeologienota: De uitbreiding van Ter Heide aan de Vennenstraat te Zonhoven (kad. 130Y26), Tienen.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vennenstraat (Zonhoven)
Het verkennend archeologisch booronderzoek leverde geen resultaten op. Het proefsleuvenonderzoek leverde sporen op die omwille van de scherpe aflijning, de losse sedimentstructuur en de heterogene kleurtextuur als recent werden geïnterpreteerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch Vooronderzoek Vennenstraat II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071704 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.