Gebeurtenis

Opgraving Nieuwstraat II

archeologische opgravingen
ID
1071703
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071703

Beschrijving

Bij de opgraving is afgeweken van het voorgesteld plangebied. Aan de zuid- en de noordzijde is besloten ongeveer 1,5 m afstand te bewaren ten aanzien van de perceelsgrens met het aanpalende perceel. Deze perceelsgrens bestond aan de zuidzijde uit een hekwerk dat op een betonnen sokkel was geplaatst. Aan de noordzijde werd de grens grotendeels ingenomen door de woning waartegen de geplande nieuwbouw moet komen. De oostelijke grens van het projectgebied is gelegen langs de Nieuwstraat. Ook hier werd besloten een afstand van ongeveer 1,5 m te bewaren ten aanzien van de weg om zeker geen nutsleidingen te raken.

Bron: Steenhoudt M. & Van Remoorter O. 2018: Eindverslag Dilsen-Stokkem, Nieuwstraat: Eindverslag opgraving, BAAC Vlaanderen Archeologierapport 708. Gent: BAAC Vlaanderen bvba.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: STEENHOUDT M. & VAN REMOORTER O. 2018: Eindverslag Dilsen-Stokkem, Nieuwstraat: Eindverslag opgraving, BAAC Vlaanderen Archeologierapport 708. Gent: BAAC Vlaanderen bvba.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nieuwstraat (Dilsen-Stokkem)
De site omvat enkele slecht bewaarde bewoningssporen uit de volle tot late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Nieuwstraat II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071703 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.